torstai 9. maaliskuuta 2017

Päivärippikoulu 2017

Päivärippikoulu isosen silmin on todella erilainen kokemus kuin rippikoululaisen silmin. Mutta samalla kokemuksesta löytyy samoja näkökulmia viikon tapahtumiin. Toisaalta rippikoulu on isoselle ja rippikoululaiselle samalla tavalla henkistä kasvamista ja asioiden ajattelua. Jokaisen isosen, rippikoululaisen ja ohjaajan kokemus tästä viikosta on eri, vaikka jokainen meistä kävi samat asiat läpi. Pitää muistaa, vaikka käytiin samat asiat läpi niin silti jokainen kävi läpi myös omia asioita.

Meidän isosten viikkoon kuului monipuolisesti kaikkea. Teimme joka päivälle jotain pientä viihdykettä. Viikon aikana vedimme muutamia leikkejä sekä sketsejä. Tehtäviimme kuului myös raamattu hetken pitäminen. Rippikoululaiset jaettiin neljän ryhmään ja jokainen isonen sai oman ryhmän. Jokainen ryhmä työskenteli eri tavalla saman tehtävän parissa. Toinen ryhmä oli toista ryhmää luovempi toinen taas toista hiljaisempi.





Meidän päivät kului aikalailla suunnittelemassa ja harjoittelemassa. Päivät olivat meidän osalta usein samanlaisia, mutta poikkeus päiviä löytyi. Erään päivänä kävimme Hämeenkosken kirkolla. Siellä pidimme kirkko hetken, kuulimme kirkon historiasta, paistoimme makkaraa. Tuona päivänä suurin huolen aihe oli se, että lähtevätkö leiriläiset mukaan meidän olympia lajeihin. Meidän onneksemme he lähtivät yllättävän hyvin mukaan jopa mäen laskuun. Samana päivänä myös toteutettiin muutama still-kuva. Toinen erikois päivä oli perjantai, jolloin menimme vasta iltapäivällä kirkolle ja lähdimme pois illalla. Olimme tosiaan nuortenillassa mukana. Tuo päivä oli ehkä vaikein, koska emme oikein tienneet miten meidän piti toimia nuortenillassa.

Viikko kului oikein mukavissa merkeissä, pieniä kommelluksia lukuun ottamatta. Päivärippikoulu oli hieno kokemus, muiden kokemusten joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti