torstai 2. helmikuuta 2017

LÄHIHOITAJA

Moi!


Olemme Koulutuskeskus Salpauksen sosiaali- ja terveysalan lähihoitajaopiskelijoita. Lähihoitajalle on mahdollisuksia monenlaisissa työpaikoissa työskentelyyn, ja suuntautumisensa voi valita vasta kolmannella vuodella niin, että ehtii tutustua erilaisiin ympäristöihin. Suuntautumisvaihtoehtoja lähihoitajalla on runsaasti. Kaikkia suuntautumisvaihtoehtoja ei ole joka kaupungissa, mutta lähihoitaja voi olla suuntautunut ensihoitoon, kuntoutukseen, lasten- ja nuorten kasvatukseen, mielenterveys- ja päihdetyöhön, sairaanhoitoon ja huolenpitoon, suun terveydenhuoltoon, vammaistyöhön sekä vanhustyöhön.


Kasvun ja kehityksen tutkinnon osassa perehdytään lapsiin, eli varhaiskasvatukseen ja työharjoittelu on tältä osin yleensä päiväkodissa. Hoidossa ja huolenpidossa keskitytään vanhuksiin ja ensimmäinen harjoittelupaikka on vanhainkodissa sekä kuntoutuksen tukemisessa keskitytään myös vanhuksiin tai aikuisiin, jotka tarvitsevat tukea ja kuntoutusta elämässään. Harjoittelupaikoissa voi olla muutoksia koulukohtaisesti, mutta yleensä ensimmäiset harjoittelupaikat ovat päiväkoti, vanhainkoti sekä kotihoito tai muu kuntoutuslaitos.


Lähihoitajan työ sekä opinnot edellyttävät vuorovaikutustaitoja sekä itsenäisen ajattelun taitoja, kädentaitoja, päätöksentekokykyä ja ongelmanratkaisutaitoja, kykyä soveltaa teoriatietoa, kykyä kuunnella ja kunnioittaa asiakkaita, kykyä kohdata eri-ikäisiä ihmisiä sekä heidän omaisiaan.

Blogissa tulemme käsittelemään lähihoitajan opintoja ja muita arkisia asioita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti